Jump to content


Photo

SWISH Guide NOt Processing Error


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 tg272

tg272

    Member

  • New Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 14 March 2007 - 09:50 AM

I continue to get a hhc, help contents file not found in the decompiled folder, error.

I cannot open any of my .chm files normally. I am told that this has to do with a Windows Security patch, but what gives?

Bart
Cheers,

Bart

#2 HughB

HughB

    COO

  • Admin
  • PipPipPip
  • 3979 posts

Posted 14 March 2007 - 11:10 AM

Hi,

Could you please open a support job and pass a copy of your CHM files and we'll investigate.

Open the call here - https://my.swishzone...rt.asp?redir=no

Please tell us which WinOS you are using and other relevant PC setup details.

thanks,

Hugh
http://blog.swishzone.com/ ...for cool tutorials, samples and new components

#3 tg272

tg272

    Member

  • New Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 14 March 2007 - 02:19 PM

Hi,

Could you please open a support job and pass a copy of your CHM files and we'll investigate.

Open the call here - https://my.swishzone...rt.asp?redir=no

Please tell us which WinOS you are using and other relevant PC setup details.

thanks,

Hugh


Thanks, Hugh, but actually this happens with ALL .chm files on this computer. I have another computer sitting right next to it...same OS, everything. But this computer's missing something native to the OS, not SWISH Guide. I'd like to reinstall SWISH Guide on the other computer and see how it works. AAMOF, I had the beta installed on this computer at one time and it worked fine. So for whatever reason, WindowsXP SP2 isn't able to use or is missing the MS HTML Help Reader or whatever it's called.
Cheers,

Bart

#4 David Petley

David Petley

    Advanced Member

  • Admin
  • PipPipPip
  • 7111 posts
  • Gender:Male

Posted 14 March 2007 - 02:45 PM

Thanks, Hugh, but actually this happens with ALL .chm files on this computer. I have another computer sitting right next to it...same OS, everything. But this computer's missing something native to the OS, not SWISH Guide. I'd like to reinstall SWISH Guide on the other computer and see how it works. AAMOF, I had the beta installed on this computer at one time and it worked fine. So for whatever reason, WindowsXP SP2 isn't able to use or is missing the MS HTML Help Reader or whatever it's called.


I don't have a problem with .chm files with that OS.

This link might offer some answers - http://support.microsoft.com/kb/896358

There is also a diagnostic tool here - http://helpware.net/...s/index.htm#MJs

MJ's Diagnostics is a small utility that reports if all the HTML Help runtime DLLs are installed and registered correctly. If a DLL is not registered then it will ask if you want to register it. It also checks the RoboHelp DLL (HHActiveX.dll) and MS Help 2 DLLs



davidp

http://blog.swishzone.com/ ...for cool tutorials, samples and new components


#5 tg272

tg272

    Member

  • New Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 15 March 2007 - 12:26 AM

I don't have a problem with .chm files with that OS.

davidp


Hi, David -

No I don't have a problem, per se, with the OS either (I have two other computers that have no problems displaying chm's) just the one. HOWEVER, I talked to my friend, one of the top techs at Alienware, and he gave me the fix...which was VERY simple and involved re-registering a service:

From the command line, type and run:

regsvr32 itss

SWISH Guide now works flawlessly and the OS opens up my chms on this local machine just fine. However, it's my understanding that it won't open up chm files that are on the network as a result of SP2 security updates.
Cheers,

Bart

#6 Jon Herron

Jon Herron

    Advanced Member

  • Admin
  • PipPipPip
  • 1234 posts
  • Gender:Male

Posted 17 March 2007 - 06:19 AM

Hi Bart,

I think you are correct.
Security fixes prevent all .chm that exist on a network drive from being opened.

Regards,

Jon
For News, tips and tutorials checkout the blog at http://blog.swishzone.com
You can also follow us on Twitter: http://twitter.com/SWiSHzoneDOTcom




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users